Vier uitverkochte zittingsavonden en één seniorenmiddag in Krutjesgat

Het is weer voorbij: vier uitverkochte zittingsavonden en één seniorenmiddag in Krutjesgat. In totaal genoten maar liefst ruim 3500 bezoekers van lokaal talent uit Son en Breugel, 248 artiesten in totaal, in een feesttent waar veel carnavalsvierders jaloers op zijn. En dat allemaal in ons eigen Son en Breugel met een kleine 19.000 inwoners.

Ze stonden er toch maar weer, die tonpraters, zangers, muzikanten en dansers in goed georganiseerde voorstellingen waarin de aanwezigen, jong en oud, samen van genoten met wederom een prachtig decor, gemaakt door de creatieve decorgroep.

Het werden verrassende voorstellingen, met natuurlijk de vaste onderdelen die het publiek gewend is. Was het vorig jaar misschien nog even wennen aan de nieuwe presentatoren Kim Roefs en Joep van der Heijden, deze editie werd dit duo aangevuld met Ingrid Slaats. Het trio wist er een wervelende interactieve presentatie van te maken, waarbij zij zeker een meerwaarde waren voor de avonden.

Lees meer:Zittingsavonden in de tent: één grote gezellige club – DeMooiSonenBreugelKrant

Arold Schers schittert met Zilveren Krut: Een Carnavalslegende in Krutjesgat

In de schitterende carnavalstent Son en Breugel is vanavond tijdens de laatste zittingsavond, de Zilveren Krut uitgereikt aan niemand minder dan Arold Schers – een waar icoon in ons carnavalsdorp.

Hoewel Arold voornamelijk achter de schermen actief is, hebben velen zijn impact ervaren door de talloze adembenemende acts (Bloaskaken, Krutjesbloazers, showgroep Dommelsoppers, Caponata)
die hij op het podium heeft neergezet.

Sinds 1987 speelt deze carnavalsliefhebber een cruciale rol in de viering van carnaval in Son en Breugel, waarbij hij al 16 jaar een onmisbaar gezicht is met de Bloaskaken bij iedere activiteit van de vereniging,van het 11-11 bal tot de bruisende carnavalsdagen.

De Zilveren Krut, die vanavond aan Arold is uitgereikt, staat niet alleen symbool voor erkenning van zijn toewijding, maar ook voor de diepe dankbaarheid van de carnavalsgemeenschap voor de kleur en energie die hij brengt in de vieringen. Arold’s saxofoonmuziek en unieke danspasjes zijn niet alleen een genot voor het oor en het oog, maar dienen ook als een bron van inspiratie voor iedereen die de carnavalsgeest koestert.

De schijnwerpers waren vanavond gericht op Arold Schers, terwijl hij met trots de welverdiende Zilveren Krut in ontvangst neemt.

De Zilveren Krut, de op een na hoogste carnavalsonderscheiding van Son en Breugel, wordt niet zomaar toegekend. Voor Arold Schers is deze onderscheiding meer dan verdiend. Het is een erkenning voor zijn buitengewone inzet voor het carnaval in Krutjesgat, waarbij hij op ongekende wijze bijdraagt aan de levendigheid van deze kleurrijke traditie.

Namens de gehele carnavalsgemeenschap feliciteren wij Arold Schers met deze bijzondere onderscheiding en kijken we met groot enthousiasme uit naar de voortzetting van zijn inspirerende bijdragen aan het bruisende carnavalsleven in Krutjesgat.

Lydia Foolen geëerd met de Zilveren Krut

In de feestelijke tent werd vanavond tijdens de tweede zittingsavond de Zilveren Krut uitgereikt aan een zeer gewaardeerde inwoner van Son en Breugel, Lydia Foolen.

Lydia Foolen, hoewel wellicht niet altijd prominent in de schijnwerpers, is een onmisbare kracht achter de schermen van het carnavalsgebeuren in ons geliefde Krutjesgat. Met een carrière die teruggaat tot 1996, heeft Lydia zich onophoudelijk ingezet voor het feestelijke hart van onze gemeenschap.

Gedurende zeven jaar heeft ze actief deel uitgemaakt van de zittingsavondcommissie. Haar betrokkenheid ging verder dan de zittingsavonden; Lydia is nog steeds een toegewijd lid van de decorcommissie. Samen met haar medecommissieleden heeft ze bijgedragen aan de creatie van adembenemende decors in de tent en heeft ze haar stempel gedrukt op de prinselijke onderscheiding.

Als vrijwilliger speelt Lydia ook een cruciale rol bij de Creascholendag, een evenement waar basisscholieren hun creatieve ideeën delen en de carnavalsgeest aan de jongere generatie wordt overgedragen.

De Zilveren Krut, de op een na hoogste carnavalsonderscheiding van Son en Breugel, is dan ook een welverdiende erkenning voor Lydia Foolen. Deze onderscheiding wordt toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze inzetten voor het carnaval in Krutjesgat.

Lydia’s toewijding en bijdragen zijn een inspiratie voor ons allen en maken haar een waardevol lid van onze carnavalsfamilie. Alaaf!

Carnavalsviering en prinsenreceptie openen het carnavalsseizoen

Na de memorabele carnavalsviering in de Sint-Genovevakerk in Breugel op zondag 21 januari, schudde Prins Robert vanaf 14.30 uur handen in De Zwaan.

Tijdens de receptie ontving de prins veel felicitaties en cadeaus, waaronder het eerste Prins Heerlijck-bier van de oud-prinsen. Dit bier wordt jaarlijks gebrouwen en de opbrengst gaat naar carnavalsgerelateerde goede doelen, dit jaar naar jeugdcarnaval in Son en Breugel.

Het gilde verraste de prins met een onderscheiding, en onder toeziend oog van adjudant Enrico reikte de prins onderscheidingen uit aan bezoekers, waaronder het boerenbruidspaar en De Bloaskaken en Wa’n Klank. De officiële start van het carnavalsseizoen in Krutjesgat, met de viering in de Sint-Genovevakerk, bracht een volle kerk met carnavalsvierders.

Adjudant Enrico, Rens, prinses Kyara, prins Tijn, en prins Robert spraken en er werd gedanst door De Dommelsoppers. Kapelaan Harold van Overbeek, die voor het eerst voorging in de carnavalsviering in Krutjesgat, voegde humor toe door een fictief, humoristisch telefoongesprek met de Heer. Hiermee liet hij zien dat geloof en humor goed samengaan en dat het vieren van carnaval misschien meer geloof inhoudt dan verwacht.

Prins Robert ontvangt eerste exemplaar carnavalsmagazine

Afgelopen vrijdag 12 januari was het weer zover. De redactie van de carnavalskrantcommissie kon onze kersverse Prins Robert van Krutjesgat het gloednieuwe exemplaar van de carnavalskrant overhandigen. Deze editie markeert alweer de 64ste keer dat ‘t Krutje verschijnt in ons geliefde Krutjesgat.

Dit jaar was opnieuw geen uitzondering: er is enorm veel werk verzet door alle leden van de redactie. Maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Al in juni 2023 kwamen de redactieleden bijeen om de start te maken voor deze 64ste editie. Met carnaval die vroeg valt dit jaar, was het doel van de redactie om de krant vóór de kerstdagen van 2023 drukklaar te hebben. Gelukkig weet de redactie van het magazine hoe zij dit moeten aanpakken, maar toch moest er flink worden geschoven met wat wel en niet mogelijk was. Berry Schiltmans van Q-Studio heeft weer al zijn creativiteit moeten inzetten om al de artikelen, advertenties en wensen te kunnen plaatsen.

Een beetje magisch
“Het 64 pagina’s tellende magazine is weer kleurrijk en zelfs een beetje magisch. Als je door je oogharen kijkt, word je betoverd door de vele prachtige verhalen. Het programma voor carnaval staat uitgebreid beschreven in deze MAGISCHE editie”, vertelt Flip Spooren, een van de redactieleden.

Prins Robert Conijn was aangenaam verrast bij het ontvangen van het eerste exemplaar. Met trots bladerde hij door deze editie die hem duidelijk blij maakte. “Ik heb alle vorige edities die ik kon vinden nog eens teruggelezen en mij zo een beetje voorbereid op mijn Prins-zijn tijdens carnaval”, zo vertelde hij nadat hij het nieuwste exemplaar in ontvangst nam.

Kleurplaat
Afgelopen zaterdag hebben alle inwoners van Krutjesgat een carnavalsmagazine mogen ontvangen. En voor wie dit niet het geval was, kan altijd nog een exemplaar bemachtigen bij De Zwaan, boekhandel De Traverse of bij DeMooiSonenBreugelKrant aan de Boslaan.

Ook dit jaar is het glanzende magazine opgefleurd met een kleurplaat, waarmee zelfs de jongste krutjes in Son en Breugel een mooie prijs kunnen winnen.

“Onze oprechte dank gaat uit naar alle sponsoren en adverteerders. Dankzij hun steun konden we dit prachtige glossy magazine weer aan alle inwoners van Son en Breugel uitdelen. Wij van de krantencommissie hopen dan ook volgend jaar weer op jullie steun te mogen rekenen”, besluit Flip Spooren namens de hele redactie van ’t Krutje.

Redactie: Adrie Neervoort

Dit jaar is alles anders, ook ons boerenbruidspaar

Doordat de sloop van De Bongerd inmiddels een feit is, zal de boerenbruiloft dit jaar uitwijken naar Son. Het Dommelhuis zal dit jaar als locatie dienen voor de boerenbruiloft van Krutjesgat. Met de uitwijk naar Son werd het voor ons direct duidelijk dat we dit jaar weer voor een echt Breugels bruidspaar wilden gaan, en dat is gelukt als je het ons vraagt.

Dit jaar worden in de on-echt verbonden: Andy en Karin van Olen.

Foto: Wil Feijen

Andy Vermeulen, geboren en getogen op Olen, zoon van Martien en Petra, is opgegroeid met zijn tweelingbroer Peter en broer Leon en zijn twee zussen Marion en Elise. Hij is samen met zijn twee broers eigenaar van Loonbedrijf Vermeulen. De meesten kennen Andy wel van zijn altijd vriendelijke lach en zijn getoeter wanneer hij in zijn vrachtwagen voorbijkomt. Daarnaast is hij een graag geziene gildebroeder bij het Sint-Catharinagilde in ons dorp. Binnen carnaval is hij ook geen vreemd gezicht, daar hij 20 jaar met veel plezier lid is geweest van de Raad van Elf. Hiervoor heeft Andy een zilveren krut ontvangen.

Karin Teulings, geboren en getogen op de Franciscushoeve, Hooijdonk, dochter van Peter en Riek Gruithuijzen, is opgegroeid met haar twee broers Frans en Marc en zus Monique. Ze is getrouwd met Hans en ze hebben samen twee geweldige zonen, Teun en Dirk. Ze is instructeur op het Van Maerlantlyceum in Eindhoven, lid van de Krutjesrapers, en ze hoort bij vriendengroep Boerend Hard. De meeste carnavalsvierders zullen haar kennen van de zittingsavonden met Mundjesmaat of met Bumbo de Bateria, of de Vrouwenraad van Elf, Revolutie. Tevens heeft ze jaren, samen met Eva en Annemarie (The VocalS), de burgemeester bijgestaan tijdens de sleuteloverdracht.

Andy en Karin zijn 30 jaar buurtgenoten en door hun wederzijdse carnavalsvriendschap willen ze dit dan ook graag op een ludieke manier vieren als boerenbruidspaar van Krutjesgat 2024!

Redactie: Mooi son en breugel krant

‘t Krutje komt er weer aan!

Op zaterdag 13 januari 2024 gaan talloze enthousiaste vrijwilligers van CV de Krutjesrapers en CV de Dommelsoppers de feestelijke carnavalskrant ‘t Krutje verspreiden in Son en Breugel. Een behoorlijke klus, maar dankzij dit geweldige team van vrijwilligers gaat het zonder twijfel een groot succes worden!

In het afgelopen half jaar heeft de krantencommissie van CV de Krutjesrapers keihard gewerkt om een prachtige krant te produceren en ze hebben het weer voor elkaar gekregen. ‘t Krutje staat boordevol leuke artikelen, handige informatie en natuurlijk het programma voor carnaval 2024. De krantencommissie is ontzettend trots op het resultaat, waar de vrijwilligers samen met Q-Studio uit Breugel met veel toewijding aan hebben gewerkt. Op vrijdag 12 januari wordt het allereerste exemplaar van de krant door de krantencommissie overhandigd aan Prins Robert.

Op zaterdag 13 januari gaan de vrijwilligers rond 09.30 uur van start met het verspreiden van de krant. Tijdens deze bezorging wordt er ook een collecte gehouden. De opbrengst van de collecte komt ten goede aan het jeugdcarnaval. Met deze opbrengst kunnen CV de Krutjesrapers en CV de Dommelsoppers weer leuke activiteiten organiseren die speciaal zijn gericht op de jeugd van Son en Breugel. Je kunt een contante donatie in de collectebus doen, maar elke bus is ook uitgerust met een handige QR-code.

Mocht het onverhoopt gebeuren dat je geen krant ontvangt, kan dit per ongeluk zijn of omdat er een nee/nee-sticker op de deur zit. Geen zorgen! Bij de locatie van De Mooi Son en Breugel Krant aan de Boslaan in Son en bij boekhandel De Traverse liggen altijd extra exemplaren van ‘t Krutje die je kunt ophalen.

We hopen op een fantastische opbrengst en wensen iedereen alvast een MAGISCHE carnaval toe!

‘t Krutje komt er weer aan!

Of via de link voor de online versie: Rabobank Betaalverzoek

Samenwerking tussen Kloosterhotel La Sonnerie geëerd met samenwerkingsbokaal

In een feestelijke avond vol warmte en nostalgie hebben de Krutjesrapers afscheid genomen van een iconische plek in hun carnavalstraditie. De laatste editie van het diner carnavalesk bij La Sonnerie markeert het einde van een tijdperk en roept herinneringen op die voor altijd in de harten van de carnavalsgemeenschap zullen blijven.

Het is een avond vol genot, gehouden in de gastvrije ambiance van La Sonnerie, waar Addy, Marianne, Arianne hun gasten verwennen met culinaire hoogstandjes, begeleid door de kundige hand van Hans en zijn keukenbrigade.

Voorzitter van Carnavalsvereniging de Krutjesrapers, Ronald Brekelmans, benadrukte het belang van La Sonnerie in hun carnavalshistorie. “Deze locatie voelde als thuis voor de Krutjesrapers, onze tonpraatgroep, de optocht- en zittingsavondcommissie, de oud-prinsen en het bestuur dat hier maandelijks één of meerdere vergaderingen hield.”

La Sonnerie werd in 2018 benoemd tot hofleverancier, een erkenning voor hun onschatbare bijdrage aan het carnaval in Son en Breugel. “Jullie hotel wordt op de website van Kloosterhotel La Sonnerie beschreven als een oase van rust,” merkte Ronald op, “deze oase van rust herken ik persoonlijk.”

Hoewel de deuren van La Sonnerie nu sluiten, blijven de herinneringen aan het haringhappen, de vrijwilligersdag, het Diner Carnavalesk en het 11-11 bal in 2016 levendig. De Krutjesrapers willen Hans, Arianne, Addy en Marianne bedanken voor deze onvergetelijke momenten en reiken hen met trots de samenwerkingsbokaal van de carnavalsvereniging uit.

De Krutjesrapers sluiten dit hoofdstuk af met dankbaarheid en kijken uit naar nieuwe carnavalsavonturen, wetende dat de warmte van La Sonnerie altijd in hun carnavalshart zal blijven branden. Alaaf!

Wil jij ons helpen?

We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons aanstaande zaterdag kunnen helpen met het bezorgen van de carnavalskrant. We verzamelen rond 9:00 uur bij Jc Oase , maar je kunt je ook later op de dag melden. Ieder uurtje wordt enorm gewaardeerd!
Iedereen is welkom en voor een lunch wordt gezorgd.
Tijdens deze bezorging wordt er ook een collecte gehouden. De opbrengst van de collecte komt ten goede aan het jeugdcarnaval. Met deze opbrengst kunnen CV de Krutjesrapers en CV de Dommelsoppers weer leuke activiteiten organiseren die speciaal zijn gericht op de jeugd van Son en Breugel.
DO YOU HAVE TIME THIS SATURDAY?
We’re looking for volunteers who can help us deliver the carnival newspaper this coming Saturday. We’ll gather around 9:00 AM at JC Oase, but you can also join us later in the day. Every hour of your help is greatly appreciated!
Everyone is welcome, and lunch will be provided.
During this delivery, there will also be a collection. The proceeds from the collection will benefit the youth carnival. With these funds, CV de Krutjesrapers and CV de Dommelsoppers will be able to organize enjoyable activities specifically aimed at the youth of Son and Breugel.

Kaartverkoop carnaval 2024

Op zaterdag 6 januari start om 10.00u in café-restaurant de Zwaan de vrije verkoop van toegangsbandjes voor de Zittingsavonden, Highschool carnaval, Seniorenmiddag, Biercantus XXL  en voor de avonden van Carnaval.
Beschikbare kaarten:
Zittingsavonden
1ste zittingsavond – 26 januari – maximaal 2 per persoon (prijs € 12,50 per bandje) UITVERKOCHT
2de zittingsavond –  27 januari – maximaal 2 per persoon (prijs € 12,50 per bandje) UITVERKOCHT
3de zittingsavond –   2 februari – maximaal 2 per persoon (prijs € 12,50 per bandje) UITVERKOCHT
4de zittingsavond –   3 februari – maximaal 2 per persoon (prijs € 12,50 per bandje) UITVERKOCHT

BESCHIKBAAR
Seniorenmiddag – 28 januari – geen limiet per persoon (prijs € 7,50 per bandje)
Voor de seniorenmiddag vindt er geen kaartverkoop plaatst aan de ingang van de tent.
Kaarten zijn na 6 januari beschikbaar via de Zwaan en bij Berkenstaete.

Carnavalsdagen

Carnaval (avonden) op zaterdag, zondag en maandag:
Passe-partouts voor Carnaval (3 dagen): € 30,00
Losse kaartjes per avond voor Carnaval: € 11,00 per bandje
Biercantus XXL Carnavals Editie: € 11,00 per bandje
Highschool Carnaval

Vrijdag 09 februari 2024 (prijs  € 7,50)
Zaterdag 10 februari 2024 (prijs € 7,50
Zondag 11 februari (prijs € 7,50)
Pass-partout 3 avonden (prijs € 17,50)

Kaartverkoop Highschool carnaval

LET OP: Kaartverkoop zolang de voorraad strekt! Kom op tijd om eventuele teleurstelling te voorkomen.

De verkoopbalie bevindt zich aan de zijde van de kiosk en het buitenterras van café-restaurant De Zwaan. We accepteren bij voorkeur PIN-betalingen voor alle bandjes.