Zittingsavonden

Foto: Wil Feijen © 2020

Krutjesgat zoals het lacht, zingt en danst … en stil is op het juiste moment.

De Zittingsavonden in Son en Breugel zijn onderdeel van het carnavalsprogramma van carnavalsvereniging De Krutjesrapers en worden sinds 1981 georganiseerd. In 2020 was dat dus voor de 40e keer. Doelstelling is om talenten uit ons eigen dorp een professioneel podium te bieden en voor een publiek van 3500 mensen verdeeld over 4 avonden en 1 middag op te laten treden.

Onmiskenbaar is de kracht van de Zittingsavonden het talent van eigen bodem. Voor en door Krutjesgat. De combinatie van tonpraten, dans, muziek en cabaret geeft de Zittingsavonden een allure die ondertussen ook in de wijde omgeving gekend is.

De sfeer op de zittingsavonden is tijdens de vele acts zonder meer uitbundig, maar helaas gaat het wel steeds vaker ten koste van de aandacht voor het podium en vooral de buut van de tonpraters. CV de Krutjesrapers vindt dat alle artiesten uit ons dorp dezelfde aandacht en waardering verdienen. Wij rekenen er op dat iedereen die naar de Zittingsavonden komt daarvoor begrip zal tonen om er samen een prachtig programma van te gaan maken.

De Zittingsavonden behoren tot de grootste evenementen in Son en Breugel. Daar moeten we zuinig op zijn.

Graag tot ziens in de tent!