Afgelopen vrijdag 12 januari was het weer zover. De redactie van de carnavalskrantcommissie kon onze kersverse Prins Robert van Krutjesgat het gloednieuwe exemplaar van de carnavalskrant overhandigen. Deze editie markeert alweer de 64ste keer dat ‘t Krutje verschijnt in ons geliefde Krutjesgat.

Dit jaar was opnieuw geen uitzondering: er is enorm veel werk verzet door alle leden van de redactie. Maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Al in juni 2023 kwamen de redactieleden bijeen om de start te maken voor deze 64ste editie. Met carnaval die vroeg valt dit jaar, was het doel van de redactie om de krant vóór de kerstdagen van 2023 drukklaar te hebben. Gelukkig weet de redactie van het magazine hoe zij dit moeten aanpakken, maar toch moest er flink worden geschoven met wat wel en niet mogelijk was. Berry Schiltmans van Q-Studio heeft weer al zijn creativiteit moeten inzetten om al de artikelen, advertenties en wensen te kunnen plaatsen.

Een beetje magisch
“Het 64 pagina’s tellende magazine is weer kleurrijk en zelfs een beetje magisch. Als je door je oogharen kijkt, word je betoverd door de vele prachtige verhalen. Het programma voor carnaval staat uitgebreid beschreven in deze MAGISCHE editie”, vertelt Flip Spooren, een van de redactieleden.

Prins Robert Conijn was aangenaam verrast bij het ontvangen van het eerste exemplaar. Met trots bladerde hij door deze editie die hem duidelijk blij maakte. “Ik heb alle vorige edities die ik kon vinden nog eens teruggelezen en mij zo een beetje voorbereid op mijn Prins-zijn tijdens carnaval”, zo vertelde hij nadat hij het nieuwste exemplaar in ontvangst nam.

Kleurplaat
Afgelopen zaterdag hebben alle inwoners van Krutjesgat een carnavalsmagazine mogen ontvangen. En voor wie dit niet het geval was, kan altijd nog een exemplaar bemachtigen bij De Zwaan, boekhandel De Traverse of bij DeMooiSonenBreugelKrant aan de Boslaan.

Ook dit jaar is het glanzende magazine opgefleurd met een kleurplaat, waarmee zelfs de jongste krutjes in Son en Breugel een mooie prijs kunnen winnen.

“Onze oprechte dank gaat uit naar alle sponsoren en adverteerders. Dankzij hun steun konden we dit prachtige glossy magazine weer aan alle inwoners van Son en Breugel uitdelen. Wij van de krantencommissie hopen dan ook volgend jaar weer op jullie steun te mogen rekenen”, besluit Flip Spooren namens de hele redactie van ’t Krutje.

Redactie: Adrie Neervoort