Hofleveranciers

2018

Kloosterhotel La Sonnerie:

La Sonnerie werd in 1993 opgericht in het Klooster van de Zusters der Liefde door Annie en Wim van de Loo. Later werd het overgedragen aan hun kinderen Hans en Marianne met hun partners Arianne en Addy.

In deze 25 jaar sindsdien heeft de carnavalsvereniging zich altijd welkom gevoeld op vele verschillende activiteiten: bestuursvergaderingen, oefenochtenden voor de tonpraters en het Prinsenritme en de try-outs voor de Zittingsavonden. Daarnaast werd er met enige regelmaat het 11/11 Bal van De Krutjesrapers, de Kantelaars en de Koekwauzen georganiseerd. Ook worden sinds 2012 alle wagenbouwers van erwtensoep voorzien een week voorafgaande aan de optocht.

In 2018 werd voor de 11e maal het Diner Carnavalesk georganiseerd en kan Prins Carnaval voor de 25e keer terecht bij La Sonnerie tijdens de carnavalsdagen.

De Hofleverancier ontving een unieke glazen award met bijhorende oorkonde.


2012

Familie Van de Loo – Cafe-restaurant De Zwaan:

De allereerste tent voor het carnaval in Son en Breugel stond er in 1977. Dat is dit jaar 35 jaar geleden. Al in het 5e jaar van de tent op hetKerkplein, hebben destijds Annie en Wim van de Loo er in 1982 voor gezorgd dat de tent een vaste waarde kreeg in het dorp. In dat jaar namen zij het volledig in eigen beheer. Later in 1996 namen hun dochter Odette en haar man Bertjan Leermakers de taken over. De tent is dus al 30 jaar in beheer bij de familie Van de Loo.

Familie Foolen – Foolen Audio&Light BV:

In 1987 was het vader Piet Foolen die voor de eerste maal voor geluid installeerde langs de route van de optocht in Son en Breugel. Dat is dit jaar 25 jaar geleden. Een jaar later was ook het geluid in de tent op het Kerkplein van de firma Foolen. Sindsdien werd ieder jaar een stap voorwaarts gemaakt. Later namen zijn zoon Pieter en zijn vrouw Lydia dit over en zij doen ook mee vanaf het allereerste begin.

Beide families ontvingen een oorkonde en een uniek exemplaar van een met de hand gemaakte Glazen Krut gemaakt door glaskunstenaar Alwin Overwater uit het Friese Exmorra (Glasblazerij ‘t Quakeltje).

Foto: Eindhovens Dagblad / Irene Wouters