Na de memorabele carnavalsviering in de Sint-Genovevakerk in Breugel op zondag 21 januari, schudde Prins Robert vanaf 14.30 uur handen in De Zwaan.

Tijdens de receptie ontving de prins veel felicitaties en cadeaus, waaronder het eerste Prins Heerlijck-bier van de oud-prinsen. Dit bier wordt jaarlijks gebrouwen en de opbrengst gaat naar carnavalsgerelateerde goede doelen, dit jaar naar jeugdcarnaval in Son en Breugel.

Het gilde verraste de prins met een onderscheiding, en onder toeziend oog van adjudant Enrico reikte de prins onderscheidingen uit aan bezoekers, waaronder het boerenbruidspaar en De Bloaskaken en Wa’n Klank. De officiële start van het carnavalsseizoen in Krutjesgat, met de viering in de Sint-Genovevakerk, bracht een volle kerk met carnavalsvierders.

Adjudant Enrico, Rens, prinses Kyara, prins Tijn, en prins Robert spraken en er werd gedanst door De Dommelsoppers. Kapelaan Harold van Overbeek, die voor het eerst voorging in de carnavalsviering in Krutjesgat, voegde humor toe door een fictief, humoristisch telefoongesprek met de Heer. Hiermee liet hij zien dat geloof en humor goed samengaan en dat het vieren van carnaval misschien meer geloof inhoudt dan verwacht.