In de feestelijke tent werd vanavond tijdens de tweede zittingsavond de Zilveren Krut uitgereikt aan een zeer gewaardeerde inwoner van Son en Breugel, Lydia Foolen.

Lydia Foolen, hoewel wellicht niet altijd prominent in de schijnwerpers, is een onmisbare kracht achter de schermen van het carnavalsgebeuren in ons geliefde Krutjesgat. Met een carrière die teruggaat tot 1996, heeft Lydia zich onophoudelijk ingezet voor het feestelijke hart van onze gemeenschap.

Gedurende zeven jaar heeft ze actief deel uitgemaakt van de zittingsavondcommissie. Haar betrokkenheid ging verder dan de zittingsavonden; Lydia is nog steeds een toegewijd lid van de decorcommissie. Samen met haar medecommissieleden heeft ze bijgedragen aan de creatie van adembenemende decors in de tent en heeft ze haar stempel gedrukt op de prinselijke onderscheiding.

Als vrijwilliger speelt Lydia ook een cruciale rol bij de Creascholendag, een evenement waar basisscholieren hun creatieve ideeën delen en de carnavalsgeest aan de jongere generatie wordt overgedragen.

De Zilveren Krut, de op een na hoogste carnavalsonderscheiding van Son en Breugel, is dan ook een welverdiende erkenning voor Lydia Foolen. Deze onderscheiding wordt toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze inzetten voor het carnaval in Krutjesgat.

Lydia’s toewijding en bijdragen zijn een inspiratie voor ons allen en maken haar een waardevol lid van onze carnavalsfamilie. Alaaf!