Bericht namens het bestuur van CV de Krutjesrapers:

Met het ingaan van (opnieuw) een lockdown zijn de vooruitzichten op carnaval met een feesttent en optocht aanzienlijk geslonken. Het is zeer aannemelijk om te gaan denken dat het er niet meer van gaat komen. Tussen 14 januari en 11 februari zitten vier weken. Het zou in onze ogen een mirakel zijn als er in dat tijdsbestek versoepelingen komen die evenementen zoals wij die kennen weer mogelijk maken.

Voor de tweede keer dus worden we geconfronteerd met het niet doorgaan van evenementen voor carnaval. Na 2021 zal CV de Krutjesrapers ook in 2022 geen evenementen kunnen gaan organiseren als gevolg van de corona pandemie. Geen tent en geen optocht is nu de meest waarschijnlijke verwachting.

Carnaval is bij uitstek het feest waar veel onderlinge contacten zijn, waar geen anderhalve meter afstand gehouden zal worden en waar veel mensen bij aanwezig zijn. Een virus is dan als vanzelfsprekend een risico voor de veiligheid en gezondheid van ons allemaal.

Wij zijn op dit moment enorm teleurgesteld hierover hoewel we er ook volop begrip voor kunnen opbrengen in het kader van onze gezondheid. Het is zeer spijtig voor alle vrijwilligers, artiesten, bezoekers en carnavalsvierders. Vooral ook omdat na de zomer van 2021 nog gesteld werd dat Nederland op 1 november van alle corona maatregelen verlost zou kunnen zijn en later toen de verwachting werd gegeven dat er in de winter geen lockdown zou komen.

Het valt ons allemaal erg zwaar om opnieuw alles bepalende besluiten te moeten aanvaarden.

Toch zullen wij van CV de Krutjesrapers gaan kijken wat er kleinschalig wél kan om carnaval in Krutjesgat in leven te laten blijven. Het kan niet zo zijn dat carnaval aan een jonge generatie voorbij gaat, omdat het twee jaar op rij niet gevierd kan worden zoals we dat graag doen en goed kunnen. Wij laten van ons horen binnenkort, maar moeten op dit moment berusten in de situatie.

Blijf gezond.