Carnavalsvereniging

De Krutjesrapers

Krutjesrapers Prins

Op maandagavond 8 februari 2016 in een bomvolle carnavalstent is Andy Vermeulen onderscheiden met de Zilveren Krut van CV De Krujtesrapers.

Andy Vermeulen heeft zich jarenlang ingezet voor het carnaval in Son en Breugel en is al jaren lid van de Raad van Elf. Omdat Andy aangegeven heeft terug te treden als lid van de Raad was dit onder andere een mooie aanleiding voor het bestuur om hem deze eervolle onderscheiding te geven.

(Foto Enrico Robbemont)

De Sonse Bok 2026 is tijdens een uitverkochte laatste Zittingsavond in Krutjesgat uitgereikt aan Henk Vogels.

Iedere Sonse Bok heeft bijzondere verdiensten voor het carnaval in Son en Breugel, op meerdere onderdelen van het programma en ook met veel uitstraling op het publiek. Ook de intensiteit van de verdiensten en de tijdsduur die de kandidaat dit heeft volbracht, zijn van grote invloed op deze eervolle benoeming. De Sonse Bok is samen met het Erelidmaatschap van De Krutjesrapers de hoogste onderscheiding die de vereniging kan uitreiken.

Voor de schermen was Henk Vogels onder andere pastoor van de Boerenbruiloft in Breugel en heeft hij 6 keer als de tonpraoter mee gedaan aan de Zittingsavonden.

Achter de schermen maakte hij met een groot verenigingshart vaak deel uit van de tentcommissie. Daarmee zorgde hij er mede voor, en dat ook vanuit zijn werk bij de gemeente, dat de opgelegde regelgeving en de praktische afspraken voor deze tent op het Kerkplein, ten uitvoer konden worden gebracht. Hij coördineerde de plaatsing van het beeld de Prins van Krutjesgat voor het oude raadhuisje. Zijn motto was altijd: “Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.”

Van 2006 tot en met 2014 was hij 9 jaar de eindregisseur van de Krutjsesgatse Zittingsavonden. Hij is bij uitstek een persoon van het compromis, maar zorgde er altijd voor dat iedere artiest begrijpt dat hij of zij ondergeschikt is aan het programma. Hij heeft een structuur ingevoerd die ook nu nog de steunpilaar is van deze organisatie. Er wordt gebruik gemaakt van de verschillende werkgroepen zoals zang, dans, cabaret en tonpraot. En van deze laatste werkgroep maakte hij tot en met vorig jaar zelf ook deel uit.

Henk Bok

Alleen invullen voor kinderen t/m 12 jaar die niet met hun school meedoen. Jeugddeelnemers ontvangen allemaal een aandenken en worden ook gejureerd in de opgegeven categorie.
Geef hieronder een verklarende beschrijving van het idee achter uw wagen, loopgroep, school of individuele deelname.

Aan de hand van deze gegevens zullen wij trachten een korte beschrijving van uw idee / uitbeelding te maken om deze aan de toeschouwers aan te bieden.
Let op: deelnemende wagens moeten aan de volgende afmetingen voldoen:

- maximale breedte 3 meter;
- maximale lengte 16 meter;
- maximale hoogte 5 meter;
- de opbouw van de wagen moet minimaal 35 centimeter vrij van de grond zijn.

Voor eventuele vragen kunt u terecht bij Kees Sanders, 06-55811831.

Tenslotte verzoeken wij de wagenbouwers hieronder aan te geven op welke adres de wagen wordt gebouwd zodat leden van de Optochtcommissie de wagen eventueel vóór de optocht kunnen bekijken.

jasper van zuuren 2Vol trots mogen wij mededelen dat het onze Koninklijke Hoogheid heeft behaagd om Jasper van Zuuren Koninklijk te onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit voor zijn jarenlange verdienste als raadslid, opper, commissielid, bestuurslid en sinds geruime tijd als voorzitter van onze vereniging. Maar hij heeft deze onderscheiding ook ontvangen voor zijn uitermate lange staat van dienst bij voetbalvereniging SBC, waarvan ook al vele jaren als voorzitter. Jasper wordt geroemd om zijn gave mensen bij elkaar te brengen, te motivieren en te inspireren. Daarnaast blijft hij ook altijd zelf de handen uit de mouwen steken als er gewerkt moet worden. Jasper is al vele jaren een belangrijk man voor 2 zeer grote verenigingen met bij elkaar ruim 2 duizend leden. Wij danken en feliciteren Jasper dan ook vol trots! Onze dank gaat natuurlijk ook uit naar Natalie, Cas en Tom die hun partner en vader de ruimte geven om zich op zo’n buitengewone wijze in te zetten voor ons dorp.


Wie wordt de prins van Krutjesgat 2018?

Tekst plaatsen in "contentfooter1". Daarna deze tekst verwijderen in de template