Tot onze grote teleurstelling is het beeld van de Prins van Krutjesgat in de (vroege) ochtend van zondag 9 februari 2014 vernield.

Waar carnavalsvereniging De Krutjesrapers van mening blijft dat het beeld "De Prins van Krutjesgat" voor het Oude Raadhuisje de verbondenheid tussen carnaval en de gemeenschap van Son en Breugel symboliseert, is er geprobeerd om daar een einde aan te maken door de veren van het monument te vernielen.

De teleurstelling is enorm, ook omdat dit al na ruim een dag na de onthulling is gebeurd. Een aantal mensen zei al: "Hoe lang gaan die veren het houden?"

Maar de vereniging is altijd in de overtuiging geweest dat dit in Krutjesgat gemakkelijk kan en we hebben ons laten leiden met die positieve houding. De vastberadenheid om dit te herstellen is daarom in ieder geval groot. En de overtuiging dat mensen uit Krutjesgat zoiets niet doen overheerst sterk.

Heb je iets gezien in de nacht van zondag op maandag en heb jij ook de overtuiging dat carnaval in ons Son en Breugel het mooiste is, meld je dan op info@dekrutjesrapers.nl. Je bent pas echt sterk als je hier voor uit durft te komen en ons helpt om dit te herstellen.

De Prins van Krutjesgat behoudt de gulle lach op zijn gezicht. Net zoals De Krutjesrapers zich met plezier willen blijven inzetten voor het carnaval in ons dorp.