Henk Bok

De Sonse Bok 2026 is tijdens een uitverkochte laatste Zittingsavond in Krutjesgat uitgereikt aan Henk Vogels.

Iedere Sonse Bok heeft bijzondere verdiensten voor het carnaval in Son en Breugel, op meerdere onderdelen van het programma en ook met veel uitstraling op het publiek. Ook de intensiteit van de verdiensten en de tijdsduur die de kandidaat dit heeft volbracht, zijn van grote invloed op deze eervolle benoeming. De Sonse Bok is samen met het Erelidmaatschap van De Krutjesrapers de hoogste onderscheiding die de vereniging kan uitreiken.

Voor de schermen was Henk Vogels onder andere pastoor van de Boerenbruiloft in Breugel en heeft hij 6 keer als de tonpraoter mee gedaan aan de Zittingsavonden.

Achter de schermen maakte hij met een groot verenigingshart vaak deel uit van de tentcommissie. Daarmee zorgde hij er mede voor, en dat ook vanuit zijn werk bij de gemeente, dat de opgelegde regelgeving en de praktische afspraken voor deze tent op het Kerkplein, ten uitvoer konden worden gebracht. Hij coördineerde de plaatsing van het beeld de Prins van Krutjesgat voor het oude raadhuisje. Zijn motto was altijd: “Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.”

Van 2006 tot en met 2014 was hij 9 jaar de eindregisseur van de Krutjsesgatse Zittingsavonden. Hij is bij uitstek een persoon van het compromis, maar zorgde er altijd voor dat iedere artiest begrijpt dat hij of zij ondergeschikt is aan het programma. Hij heeft een structuur ingevoerd die ook nu nog de steunpilaar is van deze organisatie. Er wordt gebruik gemaakt van de verschillende werkgroepen zoals zang, dans, cabaret en tonpraot. En van deze laatste werkgroep maakte hij tot en met vorig jaar zelf ook deel uit.