Carnavalsvereniging De Krutjesrapers kent een paar onderscheidingen. Het erelidmaatschap, de Sonse Bok en de Zilveren Krut. In het verleden hebben we ook een vriendschapsprijs en oeuvreprijs uitgereikt. En we hebben hofleveranciers benoemd. Het staat in ieder geval buiten elke twijfel dat alleen onderscheidingen worden toegekend voor grote verdiensten.

Op 18 febrauri 2017 was het de beurt aan de tweede oeuvreprijs in onze historie.

In 1983 kwamen een aantal inwoners in de Sonniuswijk bij elkaar met het voornemen om samen muziek te gaan maken. Het grootste gedeelte kon nog geen noten lezen. Er moest dus eerst met theorielessen gestart worden. Met behulp van een schoolbord werd door een dirigent de eerste muziekkennis bijgebracht. Het eerste overleg over de aankoop van instrumenten vond toen ook plaats. Wie gaat er op welk instrument spelen?

Dit illustere gezelschap vormde uiteindelijk een boerenkapel en die moest natuurlijk een naam krijgen. In 1984 wordt besloten de officiële naam te kiezen die zij nog altijd hebben. En zij besloten toen om echt muziek te gaan maken, ook voor carnaval. De kapel is al jaren een begrip in Son en Breugel. Dit jaar dus voor het 33e jaar.

Vele malen deden zij mee aan de optocht. Te veel om op te noemen, maar altijd herkenbare thema’s zoals “Het stelt geen fluit voor”, “Je ziet ons nie, maor hurt ons wel”, “Un Dak-kapel”en “Breugel laot un veer”. Velen zullen hen nu vooral kennen als de kapel van de boerenbruiloft in Breugel, en meer recent ook van de Vurgloeiavond in De Bongerd.

Oeuvreprijs aan Wa’nklank