Foto: Wil Feijen
Flip heeft de vrijwillgerspenning overhandigd gekregen door burgemeester Gaillard

Tijdens de vierde zittingsavond van carnavalsvereniging De Krutjesrapers op 15 februari, ontving Flip Spooren de Vrijwilligerspenning uit handen van burgemeester Hans Gaillard. Flip (35 jaar) is al meer dan vijftien jaar actief als vrijwilliger op verschillende terreinen.

  • Van 2004 tot 2019 was Flip actief betrokken bij de Kindervakantieweek Breugel. Hij begon als groepsleider en werd later lid van de werkgroep die sponsoren regelt, thema’s bedenkt en de catering verzorgt voor de begeleiders.
  • Flip is sinds 2003 betrokken bij carnavalsvereniging De Krutjesrapers. Hij was tot 2018 lid van de Raad van Elf. Vanaf 2007 organiseert hij de jaarlijkse Creadag voor basisschoolkinderen. Sinds 2010 werkt hij aan de carnavalskrant, waarbij hij betrokken is bij werving van sponsoren, opmaak, tekstschrijven en distributie. Sinds 2016 is hij hoofdredacteur van de krant. In 2018 trad hij toe tot het bestuur.
  • Flip was ook actief bij Jeugdcarnavalsvereniging De Dommelsoppers van Oase. Hij was Jeugdprins in 2002 en secretaris van de vereniging van 2009 tot 2012.

De Vrijwilligerspenning wordt jaarlijks uitgereikt als blijk van waardering voor belangeloze inzet in de Son en Breugelse gemeenschap.