Tijdens een feestelijke ceremonie heeft Carnavalsvereniging De Krutjesrapers tijdens de laatste zittingsavond de hoogste prestigieuze onderscheiding binnen de vereniging uitgereikt: De Sonse Bok. Deze eer wordt slechts toegekend aan personen van uitzonderlijke verdiensten voor het carnaval in Krutjesgat.

De voordracht voor De Sonse Bok komt van de befaamde Bokkencommissie, bestaande uit Hans Poppelaars, Maikel van Hak, Marinus Merks, en de voorzitter van CV de Krutjesrapers zelf.

Dit jaar valt de eer te beurt aan Pieter Melisse, een man die zowel voor als achter de schermen een onmisbare kracht is binnen de carnavalsgemeenschap van Krutjesgat. Zijn inzet en creativiteit zijn van onschatbare waarde gebleken.

Pieter staat bekend als het creatieve brein achter de prinsenfilmpjes, de liedjes voor de nieuwe prins, de modernisering van het merk Krutjesrapers, de bedenker van het prinsenritme en de verfilming van de zittingsavonden. Zijn bijdragen vormen het kloppend hart van de carnavalsbeleving in Krutjesgat.

Niet alleen was Pieter prins in 2011, maar ook van 2012 tot 2018 vervulde hij een belangrijke bestuursrol als vicevoorzitter van de vereniging. In 2001 ontving hij de Zilveren Krut voor zijn rol bij de Bloaskaken.

De toekenning van De Sonse Bok aan Pieter Melisse is een welverdiende erkenning voor zijn onschatbare bijdrage aan het carnaval in Krutjesgat.

Voorzitter CV de Krutjesrapers

Ronald Brekelmans