Na het grote succes van de eerste Krutjesgatse Carnavallerskunner zal er op carnavalsmaandag een nieuwe editie plaatsvinden. De carnavaleske variant van het televisieprogramma ‘de Alleskunner’ werd enthousiast ontvangen. Reden genoeg voor de raad van elf om met minstens evenveel enthousiasme een nieuwe versie uit te werken.

Het spel
De Carnavallerskunner bestaat uit tientallen eenvoudige, ludieke carnavaleske spellen. Het is een afvalstrijd waarbij het niet belangrijk is om een spel te winnen, maar om juist niet te verliezen. De kandidaat die de opdracht niet of als laatste volbrengt, valt af en moet het spel verlaten. De laatste twee deelnemers spelen het eindspel en maken kans op de felbegeerde wisseltrofee en de titel Krutjesgatse Carnavallerskunner 2024!

Categorieën
Er zijn twee categorieën welke achtereenvolgens de gehele spelronde uitspelen. De eerste categorie is de VIP klasse. Voor dit onderdeel heeft de organisatie een selectie gemaakt en bepaald wie er mag deelnemen. Zij worden persoonlijk uitgenodigd. De middag start met de spelronde voor deze klasse.

Na de Vip klasse start de Carnavalsklasse. Elke bezoeker, die op de juiste plaats in de tent staat, maakt kans om mee te doen met deze klasse. Er wordt gestart met een algemeen spel waarna zal blijken wie er mee mag doen aan de aan competitie op het podium en kans maakt om Carnavallerskunner 2024 te worden.

Winnaar Vip-arrangement
Voor de Goederen- en Dienstenveiling bood de raad van elf een VIP arrangement aan: een volledig verzorgde carnavalsmaandagmiddag voor vier personen met eersterangs uitzicht op de Carnavallerskunner inclusief deelname aan het spel. Hierop werd goed geboden. De winnaar van het kavel is niemand minder dan Mark van Rijssel, raadslid-for-one-day 2023 en winnaar van de Carnavallerskunner 2023. Hiermee kunnen we stellen dat de eerste deelnemer van de Carnavalsklasse bekend is en dat Mark er alles aan zal doen om zijn titel te prolongeren.

Kinderhoek
Ook aan de kinderen is gedacht. Er zal een deel van de tent worden ingericht zodat ook de jongste carnavalsvierders zich kunnen vermaken.

Dit wil je niet missen!
De Carnavallerskunner wordt georganiseerd door de raad van elf in samenwerking met Café Restaurant de Zwaan. Het evenement zal plaatsvinden op carnavalsmaandag 12 februari 2024 in de Residentietent van cv de Krutjesrapers op het Kerkplein. De tent is open vanaf 13.00 uur. Het programma start om 13.30 uur. De entree is gratis en toegankelijk voor iedereen. Deelname aan het evenement is vanaf 16 jaar. Bij deelname verklaart de deelnemer op de hoogte te zijn van, en akkoord te zijn met, de bepalingen van het Algemeen Reglement. Deze is te vinden op www.raadvanelf.com. Elke deelnemer ontvangt de raad van elf-pul inclusief inhoud. De pullen zijn ook los te koop. Dit jaar bevatten de pullen weer een verassende inhoud.