Wat een lovenswaardig initiatief van Tom van Rijssel, Henk Hulsen, Remco Heeren en wethouder Frenken om samen te komen en op zoek te gaan naar bouwplekken voor carnavalswagens in Son en Breugel. Het is duidelijk dat er een diepere betekenis schuilt achter het bouwen van deze wagens. Het gaat niet alleen om praktische constructie, maar ook om het versterken van de gemeenschapsbanden en het in stand houden van een gewaardeerde traditie.

De suggesties die tijdens het gesprek zijn geopperd, met name het toevoegen van een extra functie voor het bouwen van carnavalswagens aan bestaande bouwvlakken, klinken als veelbelovende oplossingen. Het idee van tijdelijke vergunningen getuigt van creativiteit en flexibiliteit.

Het feit dat deze heren hun ervaring en kennis willen delen met andere carnavalsverenigingen getuigt van een sterke gemeenschapsgeest. Het is bewonderenswaardig hoe zij zich inzetten om deze traditie levend te houden. Het aankondigen van een motie in de gemeenteraad om steun te vragen voor dit voorstel is een belangrijke stap en toont de vastberadenheid van Remco en Henk. De oproep aan ondernemers om bouwruimte beschikbaar te stellen is een kans voor de lokale bedrijven om hun betrokkenheid te tonen. Ze kunnen hiervoor een e-mail sturen naar: hendigzat.son@hotmail.com.