Carnavalsvereniging

De Krutjesrapers

Krutjesrapers Prins

VANGRAIL keert terug in de tent in Son en Breugel op dinsdag 28 februari 2017 en speelt tussen 19:00u en 23:00u.

Kaartverkoop bij café-restaurant De Zwaan.

Vangrail_web.jpg

Deelnemen als Jeugd aan de carnavalsoptocht op zondag 26 februari 2017?

Lees of je in aanmerking kunt komen voor een bijdrage uit het nieuwe jeugdstimuleringsfonds van carnavalsvereniging de Krutjesrapers.

Het bestuur van CV De Krutjesrapers en de Optochtcommissie hebben vorig jaar uitgebreid gesproken hoe we met name de jeugdige deelnemers tot 18 jaar kunnen stimuleren om aan de carnavalsoptocht deel te nemen. De carnavalsvereniging hoopt met de invoering van het Jeugdstimuleringsfonds dit te bereiken. Hieronder kun je zien wat je moet doen om hiervoor in aanmerking te komen. Door het invullen van het aanmeldingsformulier kun je een verzoek indienen om in aanmerking te omen voor een financiële bijdrage. Dit is een apart formulier dat je op de website van de Krutjesrapers kunt vinden en is een ander formulier dan het inschrijvingsformulier om aan de optocht deel te nemen.

  • Dit aanmeldingsformulier Jeugdstimuleringsfonds dient voor vrijdag 27 januari 2017 ingevuld te zijn;
  • Aangegeven dient te worden wat de gemiddelde leeftijd van de deelnemers is en het aantal deelnemers van 18 jaar en ouder;
  • De optocht commissie komt uiterlijk een week voorafgaand aan de optocht jullie creatie bekijken en bespreken samen wat jullie gaan uitbeelden en hoe de presentatie eruitziet;
  • Als de optochtcommissie alle aanmeldingen bekeken heeft wordt er een voorstel aan het bestuur van CV De Krutjesrapers gedaan;
  • Dit voorstel wordt tijdens de optocht getoetst om de creatie goed te kunnen beoordelen op originaliteit, kwaliteit en presentatie en ook of aan het optochtreglement is voldaan;
  • Waar mogelijk zal tijdens de prijsuitreiking na afloop van de optocht de bijdrage worden uitgekeerd of zo spoedig mogelijk na de carnaval;
  • Dit bedrag kan ook op verzoek worden overgemaakt op een bij het bestuur daarvoor bestemde rekeningnummer.

Stuur dit formulier per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bezorg het bij Kees Sanders, Tijmblauwtjelaan 11 in Son en Breugel.

KLIK HIER VOOR HET AANMELDINGSFORMULIER VOOR HET JEUGDSTIMULIERINGSFONDS

Op maandagavond 8 februari 2016 in een bomvolle carnavalstent is Andy Vermeulen onderscheiden met de Zilveren Krut van CV De Krujtesrapers.

Andy Vermeulen heeft zich jarenlang ingezet voor het carnaval in Son en Breugel en is al jaren lid van de Raad van Elf. Omdat Andy aangegeven heeft terug te treden als lid van de Raad was dit onder andere een mooie aanleiding voor het bestuur om hem deze eervolle onderscheiding te geven.

(Foto Enrico Robbemont)

De Sonse Bok 2026 is tijdens een uitverkochte laatste Zittingsavond in Krutjesgat uitgereikt aan Henk Vogels.

Iedere Sonse Bok heeft bijzondere verdiensten voor het carnaval in Son en Breugel, op meerdere onderdelen van het programma en ook met veel uitstraling op het publiek. Ook de intensiteit van de verdiensten en de tijdsduur die de kandidaat dit heeft volbracht, zijn van grote invloed op deze eervolle benoeming. De Sonse Bok is samen met het Erelidmaatschap van De Krutjesrapers de hoogste onderscheiding die de vereniging kan uitreiken.

Voor de schermen was Henk Vogels onder andere pastoor van de Boerenbruiloft in Breugel en heeft hij 6 keer als de tonpraoter mee gedaan aan de Zittingsavonden.

Achter de schermen maakte hij met een groot verenigingshart vaak deel uit van de tentcommissie. Daarmee zorgde hij er mede voor, en dat ook vanuit zijn werk bij de gemeente, dat de opgelegde regelgeving en de praktische afspraken voor deze tent op het Kerkplein, ten uitvoer konden worden gebracht. Hij coördineerde de plaatsing van het beeld de Prins van Krutjesgat voor het oude raadhuisje. Zijn motto was altijd: “Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.”

Van 2006 tot en met 2014 was hij 9 jaar de eindregisseur van de Krutjsesgatse Zittingsavonden. Hij is bij uitstek een persoon van het compromis, maar zorgde er altijd voor dat iedere artiest begrijpt dat hij of zij ondergeschikt is aan het programma. Hij heeft een structuur ingevoerd die ook nu nog de steunpilaar is van deze organisatie. Er wordt gebruik gemaakt van de verschillende werkgroepen zoals zang, dans, cabaret en tonpraot. En van deze laatste werkgroep maakte hij tot en met vorig jaar zelf ook deel uit.

Henk Bok


Wie wordt de prins van Krutjesgat 2018?

Tekst plaatsen in "contentfooter1". Daarna deze tekst verwijderen in de template