Carnavalsvereniging

De Krutjesrapers

Krutjesrapers Prins

Namens een aantal Carnavalswagen bouwers plaatsen we deze oproep!

Elk jaar is er in Son en Breugel op de carnavals zondag een geweldige optocht. Tijdens deze optocht zijn er groepen die mee doen met een wagen, waar ze maanden aan werken.

Helaas zijn er nu 2 wagenbouw groepen, die dit jaar geen bouwplaats hebben maar wel heel graag een wagen willen bouwen. Dit gaat om CV Hendig Zat en CV Vrijgezellig.

Daarom zijn we opzoek naar bouwlocaties. Zijn er mensen of bedrijven die een ruimte beschikbaar hebben en deze groepen willen helpen, neem dan contact op met Secretariaat de Krutjesrapers

Het zou gaan om de periode van september/oktober tot begin maart. Het zou erg jammer zijn als er dit jaar 2 wagens minder mee doen met de optocht.

Graag dit bericht delen!

Het bestuur van CV de Krutjesrapers

De algemene ledenvergadering van CV de Krutjesrapers heeft op woensdag 12 juni 2019 unaniem ingestemd met een voorstel van het bestuur om de contributie te wijzigen met ingang van 1 oktober 2019.

Er zijn nu twee vormen van het lidmaatschap en daarbij gelden de volgende bepalingen:

Steunend Lid:

 • Contributie € 11,00 per jaar.
 • Jaarschildje op bestelling.
 • Voorrang bij kaartverkoop Zittingsavonden*.

Persoonlijk Lid:

 • Contributie € 27,50 per jaar.
 • Jaarschildje op bestelling.
 • Voorrang bij kaartverkoop Zittingsavonden*.
 • 1 passe-partouts** voor toegang tent tijdens carnaval.
 • Mogelijkheid voor aankoop van 1 extra passe-partouts** tijdens de voorverkoop op de website en tegen de normale verkoopprijs.

* Voor de zaterdagen blijft een maximum gelden van maximaal 2 kaartjes per lid.

** Een passe-partouts bestaat uit 1 toegangsbandje voor iedere van 4 balavonden tijdens carnaval (dus 1 voor zaterdag, 1 voor zondag, 1 voor maandag en 1 voor dinsdag). 

In onderstaande tabel staan de verschillen.

 Onderdeel Oud  Nieuw 1  Nieuw 2
 Lidmaatschap Algemeen Steunend Lid Persoonlijk Lid
 Contributie € 37,50  € 11,00 € 27,50 
 Voorrang ZA kaarten Ja Ja Ja
 Aantal ZA kaarten vrijdag onbeperkt onbeperkt onbeperkt
 Aantal ZA kaarten zaterdag 2 2 2
 Aantal passe-partouts 2 0 1
 Aantal passe-partouts bijkopen 0 0 1

 

Voorbeeld 1:

U bent nu lid van de vereniging. Dan betaalt u nu € 37,50, u ontvangt 2 passe-partouts voor carnaval en u kunt kaarten voor de Zittingsavonden in de voorverkoop bestellen. Stel u kiest er voor om Steunend Lid te worden, dan gaat u nu € 11,00 betalen. Dan krijgt u geen passe-partouts, maar kunt u nog wel kaarten voor de Zittingsavonden in de voorverkoop bestellen. 

Voorbeeld 2:

U bent nu lid van de vereniging. Dan betaalt u nu € 37,50, u ontvangt 2 passe-partouts voor carnaval en u kunt kaarten voor de Zittingsavonden in de voorverkoop bestellen. Stel u kiest er voor om Persoonlijk Lid te worden, dan gaat u nu € 27,50 betalen. Dan krijgt u 1 passe-partouts en u kunt nogsteeds kaarten voor de Zittingsavonden in de voorverkoop bestellen. Ook kunt u 1 passe-partouts in de voorverkoop bijkopen tegen de geldende verkoopprijs (in 2019 was dat € 30,00).

Voorbeeld 3:

U bent nu lid van de vereniging. Dan betaalt u nu € 37,50, u ontvangt 2 passe-partouts voor carnaval en u kunt kaarten voor de Zittingsavonden in de voorverkoop bestellen. Stel u kiest er voor om Persoonlijk Lid te worden, dan gaat u nu € 27,50 betalen. Dan krijgt u 1 passe-partouts en u kunt nogsteeds kaarten voor de Zittingsavonden in de voorverkoop bestellen. U kunt er voor kiezen om 1 passe-partouts bij te kopen in voorverkoop, maar u kunt ook een 2e persoon Persoonlijk Lid maken zodat deze persoon ook een passe-partouts ontvangt. Het tweede lid moet wel met een uniek email adres lid worden.


Let op:

 • Alle leden ingeschreven op 12 juni 2019 worden automatisch persoonlijk lid, tenzij leden voor 1 september 2019 aangeven Steunend Lid te willen worden. Deze wijziging kunt u doorgeven via Secretariaat de Krutjesrapers
 • Zittingsavondkaarten kopen kan alleen via de website tijdens de voorverkoop in het najaar.
 • Passe-partouts bijkopen kan alleen via de website tijdens dezelfde periode als de voorverkoop voor kaarten voor de Zittingsavonden in het najaar.
 • Meerdere personen op hetzelfde woonadres of in hetzelfde gezin kunnen lid zijn, maar alleen met een uniek email adres (niet hetzelfde email adres als een ander lid).
 • Het lidmaatschap kan worden aangevraagd via deze website (Aanmelden).

Alle andere onderdelen van de contributie waaronder betaling via machtiging of factuur en de postbezorging blijven verder ongewijzigd.


De minimum leeftijd voor het lidmaatschap is 18 jaar op het moment van aanmelden.

De minimum leeftijd voor toegang tot de tent tijdens balavonden is 16 jaar en uiteraard is de wet op alcoholgebruik van toepassing.

Op zaterdag 13 april 2019 stond de 22e Goederen en Dienstenveiling op het programma.

Deze traditioneel sterk bezochte activiteit is een samenwerking tussen JC Oase, voetbalvereniging SBC en De Krutjesrapers.

In totaal werden ruim 175 gevarieerde kavels geveild door de 4 veilingmeesters.

De opbrengst is maar liefst € 24.000 dat na aftrek van kosten door de 3 organiserende verenigingen gelijkelijk verdeeld kan worden.

AANBIEDERS en KOPERS enorm bedankt voor de belangenloze bijdrage!

Het bestuur van CV de Krutjesrapers bedankt in het bijzonder de commissie van vrijwilligers van de drie organiserende verenigingen die deze veiling tot een succes hebben gemaakt.

CV De Krutjesrapers dankt alle Krutjesrapers en Krutjesraperinnekes voor een zeer geslaagd feest in 2019.

In het bijzonder danken wij:

Alle carnavalsverenigingen en groepen uit Krutjesgat;

Alle artiesten van de Zittingsavonden en de deelnemers aan de Krutjesgatse Optocht;

De locaties die we bezocht hebben: Zonhove, Berkenstaete, De Bongerd, SBC, Jeugdtent Oranjeveld, Oase, café Het Raadhuis, 't Hart van Son; Sportcafé Expreszo

De muziek en artiesten van Berk Music;

De Hofleveranciers: Hotel La Sonnerie, café-restaurant De Zwaan en Foolen Audio & Light;

CV de Dommelsoppers met Prins Calvin, Prinses Rachelle en Adjudant Jaimy;

Boerenkapel Wa'n Klank;

De Dansgarde van de Prins;

De Vrijwilligers in alle commissies;

Hofkapel De Bloaskaken;

De Raad van Elf;

Het Bestuur;

Prins Jarno Jurjus, met Marielle en hun gezin en vrienden.

ALAAF en tot ziens in 2020!

 De Sonse Bok 2019 van CV de Krutjesrapers is voor Hans Poppelaars voor zijn jarenlange inzet voor carnaval in Son en Breugel en de vereniging in het bijzonder.


Wie wordt de prins van Krutjesgat 2018?

Tekst plaatsen in "contentfooter1". Daarna deze tekst verwijderen in de template