Carnavalsvereniging

De Krutjesrapers

Krutjesrapers Prins

Carnavalsvereniging De Krutjesrapers en café-restaurant De Zwaan nemen initiatief voor 16- en 17-jarigen in Son en Breugel. Toegang tot de tent voor deze leeftijd tijdens carnaval blijft gehandhaafd onder een aantal huisregels.

CV De Krutjesrapers vindt het belangrijk dat alle inwoners van Son en Breugel in het eigen dorp carnaval kunnen vieren. Voor alle doelgroepen zijn er één of meer activiteiten tijdens deze dagen. En carnaval wordt gevierd op verschillende locaties in het dorp. Daar zijn wij heel tevreden over en het gaat al jarenlang prima. Naast de vaste locaties in het dorp (De Zwaan, Het Raadhuis, Hart van Son, De Bongerd) staat er tijdens carnaval voor de middelbare schooljeugd de jeugdtent op het Oranjeveld en de grote tent op het Kerkplein. De 16-jarigen en 17-jarigen kunnen zowel in de jeugdtent als in de grote tent terecht.

We weten met zijn allen dat carnaval en de landelijke campagne NIX18 (www.nix18.nl) strikt aan elkaar verbonden zijn. Ook in Son en Breugel geldt deze wetgeving voor alcoholgebruik en roken vanaf 18 jaar en ouder. We gaan ons best doen om het in goede banen te leiden.

Er zijn vanuit carnavalsvereniging De Krutjesrapers en café-restaurant De Zwaan duidelijke afspraken gemaakt om toegang tot de tent te behouden vanaf 16 jaar en ouder. Iedereen uit Son en Breugel kan dan in ons Krutjesgat carnaval vieren. Maar de Krutjesrapers en De Zwaan kunnen dit niet alleen.

De bezoekers en ook de ouders van de jeugd hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om alcoholgebruik onder 18 jaar te helpen controleren. Er komen simpele huisregels voor de tent en de controle daarop zal zorgvuldig zijn, daar kan iedereen op rekenen. Vrijwilligers namens De Krutjesrapers zullen de legitimatie controleren van iedereen die jonger is dan 21 jaar. En bij 18 jaar en ouder ontvang je een speciaal bandje met 18+. Daarmee kan bij twijfel worden aangetoond dat je alcohol mag kopen en drinken. We vragen ook nadrukkelijk de aandacht van de ouders: zij hebben de belangrijke rol om in hun eigen gezin te bespreken hoe de regels zijn en hoe we in Krutjesgat carnaval vieren.

IN16 | Toegang vanaf 16 jaar.

NIX18 | Pas alcohol drinken en roken vanaf 18 jaar.

Huisregels carnaval


Wie wordt de prins van Krutjesgat 2018?

Tekst plaatsen in "contentfooter1". Daarna deze tekst verwijderen in de template