Uitnodiging aan de leden van CV de Krutjesrapers
Na twee jaar noodgedwongen afwezigheid zal op er zaterdag 15 oktober a.s. gelukkig weer een Goederen en Dienstenveiling gehouden kunnen worden. Voor de 24e keer wordt een groot aanbod aan zeer diverse kavels verkocht.
De commissieleden zijn al druk in de weer om de kavels afkomstig van verschillende lokale aanbieders te verzamelen. Als vanouds is er voor ieder wat wils. De zaal van De Zwaan opent om 19.00 uur zodat de bezoekers de aanwezige kavels kunnen bezichtigen en bepalen waarop ze willen bieden. Om 20.00 gaan de veilingmeesters van start met het aanbieden van de kavels welke per opbod worden verkocht.
De opbrengst van deze 24ste veiling komt zoals gewoonlijk ten goede aan de jeugd van voetbalvereniging SBC, jc Oase en CV de Krutjesrapers.
Voor kopers en publiek wordt het in ieder geval weer een spektakel om tegen elkaar op te bieden. Het blijft spannend tot de veilingmeester roept:
“Eenmaal……..andermaal, verkocht!”
Benieuwd wat het dit jaar gaat worden? Kom dan naar de veilingavond waar iedereen welkom is.
Maar hoe gaat dat dan?
Per opbod worden de kavels door de ervaren veilingmeester verkocht en de laatste en tevens hoogste bieder wordt de kavel gegund bij afslag. Maar let wel op met het bestellen van een drankje, want het kan gezien worden dat je je een bieding doet op een kavel. Nadat alle kavels zijn verkocht, wordt aan het einde van de avond bekend gemaakt wat de totale opbrengst is. Dit is altijd weer een spannend moment voor alle aanwezigen op die avond. Als afsluiting van de avond krijgen de kopers een smakelijke uitsmijter cadeau van de organisatie.
Onder de beschikbare kavels zitten onder meer leerzame, sportieve, culinaire, ludieke maar ook praktische kavels. Een greep uit de verzameling van kavels van dit jaar:
  • Radio Son en Breugel: het deelnemen aan een uitzending van Radio Son en Breugel, waarbij je door de presentator van dienst de hemd van je lijf wordt gevraagd.
  • Ieder jaar biedt Prins Carnaval een ludieke kavel aan en dit jaar gaat Prins Menno samen met adjudant Enrico pizza’s bakken. De prins kennende wordt de uitvoering van deze kavel een gezellige dag.
  • Een van de vele toppers is een bijzonder kavel voor een verzorgde dag voor 4 personen tijdens de Formule 1 race op het circuit van Zandvoort in 2023.
  • Een Bavaria dorpentocht voor 10 personen. Het gezelschap dat deze kavel heeft gekocht wordt thuis opgehaald met de taxi van Werotax. De taxi brengt ze naar de Sonse Jachthaven waar een soepje wordt geserveerd. Daarna wacht schipper Bertjan om het gezelschaap naar Bavaria te varen. Eenmaal aangekomen bij Bavaria is er een leerzame en dorstlessend excursie gegeven. Nadat enkele biertjes zijn geproefd, gaat het gezelschap met de comfortabele huifkar van de Catharinagilde bestuurd door Gildebroeder Andy naar de Vresselse hut. Hier wordt een potje gekegeld met een hapje en een drankje. Aan het einde aangekomen wordt het gezelschap opgehaald door Werotax om iedereen op een veilige manier thuis te brengen.
  • Het bedrijf Multiflor komt een PVC vloer van 35m2 met plinten leggen. Dit is dan inclusief egaliseren en leggen.
  • Brouwerij Engelbertus stelt een bierpakket samen,
  • Nique – Horloges & Sieraden doneert een kettinkje
Wellicht is er dit jaar een koopje te halen, maar het doel is om op een vermakelijke manier geld in te zamelen voor de jeugd van de drie organiserende verenigingen.
De entree is gratis! Dus loop gerust binnen.