Carnavalsvereniging

De Krutjesrapers

Krutjesrapers Prins

Traditioneel tijdens de laatste Zittingsavond van het jaar, heeft CV De Krutjesrapers de Sonse Bok 2014 uitgereikt aan Kees Sanders.

Zijn vele verdiensten voor het caranval in Son en Breugel zijn onder andere:

 • 20 jaar wagenbouwer bij carnavalsvereniging De Kantelaars
 • 13 jaar bestuurslid van carnavalsvereniging De Kantelaars
 • 9 jaar voorzitter van carnavalsvereniging De Kantelaars
 • in 2001 Koning Kantel van de Kantelaars
 • sinds 2009 (5 jaar) decorcommissie en bestuurslid van De Krutjesrapers
 • 14 jaar mede bouwer van het podium in de tent en allerlei andere decorstukken voor deelnemers aan zittingsavonden
 • 14 jaar lid van de Zittingsavondcommissie van De Krutjesrapers
 • 15 jaar lid van de Optochtcommissie van De Krutjesrapers

Kees Sanders is de 25e Sonse Bok in het bestaan van de vereniging.

 

Tot onze grote teleurstelling is het beeld van de Prins van Krutjesgat in de (vroege) ochtend van zondag 9 februari 2014 vernield.

Waar carnavalsvereniging De Krutjesrapers van mening blijft dat het beeld "De Prins van Krutjesgat" voor het Oude Raadhuisje de verbondenheid tussen carnaval en de gemeenschap van Son en Breugel symboliseert, is er geprobeerd om daar een einde aan te maken door de veren van het monument te vernielen.

De teleurstelling is enorm, ook omdat dit al na ruim een dag na de onthulling is gebeurd. Een aantal mensen zei al: "Hoe lang gaan die veren het houden?"

Maar de vereniging is altijd in de overtuiging geweest dat dit in Krutjesgat gemakkelijk kan en we hebben ons laten leiden met die positieve houding. De vastberadenheid om dit te herstellen is daarom in ieder geval groot. En de overtuiging dat mensen uit Krutjesgat zoiets niet doen overheerst sterk.

Heb je iets gezien in de nacht van zondag op maandag en heb jij ook de overtuiging dat carnaval in ons Son en Breugel het mooiste is, meld je dan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je bent pas echt sterk als je hier voor uit durft te komen en ons helpt om dit te herstellen.

De Prins van Krutjesgat behoudt de gulle lach op zijn gezicht. Net zoals De Krutjesrapers zich met plezier willen blijven inzetten voor het carnaval in ons dorp.

Krutjesgat zoals het lacht, zingt en danst ... en stil is op het juiste moment.

De Zittingsavonden in Son en Breugel zijn onderdeel van het carnavalsprogramma van carnavalsvereniging De Krutjesrapers en worden in 2018 voor maar liefst de 38e keer georganiseerd. Doelstelling is om talenten uit ons eigen dorp een professioneel podium te bieden en voor een publiek van 3500 mensen verdeeld over 4 avonden en 1 middag op te treden.

Editie 2018:

vrijdag 26 januari 2018

zaterdag 27 januari 2018

zondag 28 januari 2018 (seniorenmiddag)

vrijdag 2 februari 2018

zaterdag 3 februari 2018

Onmiskenbaar is de kracht van de Zittingsavonden het talent van eigen bodem voor en door Krutjesgat. De combinatie van tonpraten, dans, muziek en cabaret geeft de Zittingsavonden een allure die ondertussen ook in de wijde omgeving gekend is. De sfeer op de zittingsavonden is tijdens de vele acts zondermeer uitbundig, maar helaas gaat het wel steeds vaker ten koste van de aandacht voor het podium en vooral de buut van de tonpraters.

De Krutjesrapers vindt dat alle artiesten uit ons dorp dezelfde aandacht en waardering verdienen. Wij rekenen er op dat iedereen die naar de Zittingsavonden komt daarvoor begrip zal tonen om er samen een prachtig programma van te gaan maken.

Graag tot ziens in de tent!

  

 

Tijdens het programma voor de carnavalsdagen van CV De Krutjesrapers in de grote residentietent op het Kerkplein in Son en Breugel geldt het volgende beleid, dat is afgestemd met overige horeca ondernemers en de gemeente Son en Breugel.

 • Toegang tot de tent hebben personen van 16 jaar en ouder;
 • De wetgeving voor alcoholgebruik in Nederland is uiteraard van toepassing;
 • Personen van 18 jaar en ouder kunnen op vertoon van een geldige legitimatie kostenloos een speciaal bandje verkrijgen om gemakkelijk aan te tonen dat zij 18 jaar of ouder zijn.

Aanvullend geldt dat drankgebruik in de voortent voorafgaande aan de Zittingsavonden voor alle leeftijden niet is toegestaan.

Workshop Tonpraters met topper Rob Scheepers

Op zondag 10 november jl was top-tonprater Rob Scheepers te gast in het Vestzaktheater voor een interactieve workshop met de tonpraters van Son en Breugel.

De aanwezigen kregen de gelegenheid om in een prima open sfeer vragen te stellen aan Rob Scheepers.

Het was een bijzonder geslaagde ochtend waarin veel inspiratie werd opgedaan.

Rob Scheepers is onder andere bekend van zijn types "de voetbalhooligan" en "de kermisexploitant".

Klik hier voor meer informatie over Rob Scheepers.


Wie wordt de prins van Krutjesgat 2018?

Tekst plaatsen in "contentfooter1". Daarna deze tekst verwijderen in de template